Keven Bergen | Joseph Menjivar

Psychotherapie

Bij Best Practice krijg je kortdurende therapie geboden voor aanhoudende psychische problemen of klachten, die niet door verloop van tijd of met de hulp van jouw naasten geleidelijk afnemen. Het zijn problemen of klachten, die jouw dagelijks functioneren nadrukkelijk verstoren, zoals bijvoorbeeld angstklachten en/ of stemmingsklachten. Klachten op het gebied van jouw ontwikkeling, zoals ADHD en/ of Autisme. Maar ook klachten op het gebied van jouw (traumatische) voorgeschiedenis of klachten, die samenhangen met jouw persoonlijkheid, (gender)identiteit of seksualiteit. Tevens aanhoudende psychische klachten vanwege een ernstige medische aandoening worden behandeld bij Best Practice, zoals psychische problemen door long COVID of het leven met een chronische aandoening.

Psychotherapie is individuele therapie gericht op het verminderen van deze problemen en klachten. De focus van de therapie ligt op het verkrijgen van inzicht in jouzelf en je leert nieuwe manieren van omgaan met gedachten, gevoelens en gedragspatronen om beter te kunnen functioneren.

De therapievormen, die bij Best Practice ingezet worden, zijn wetenschappelijk effectief bewezen. Er wordt geprotocolleerd behandeld door een psycholoog met behandeltechnieken uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schematherapie (ST), Emotionally Focused Therapy (EFT) en Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) voor traumaverwerking.