iStock | Faye Cornish

Aanmelden

Best Practice is een kleine praktijk in Utrecht, die kortdurende therapie biedt van maximaal 12 therapiesessies voor de volgende klachten: angsten, paniek, somberheid en depressiviteit, hoge mate van stress en/ of trauma, aandacht- en concentratieproblemen, matige persoonlijkheidsproblemen, matige problemen binnen het autismespectrum, matige verslavingsproblematiek, psychische problemen door chronische pijn of een lichamelijke aandoening, seksuele problemen en genderidentiteitsproblemen.

De praktijk is geopend op de zaterdagen en de maandagavond. Aanmelden kan telefonisch op nummer 085-00 465 87. Als je op een moment belt dat ik je niet te woord kan staan, laat dan een voicemailbericht achter. Zorg dat je duidelijk jouw naam en telefoonnummer inspreekt, zodat je teruggebeld kan worden. Het is ook mogelijk de praktijk te mailen met het verzoek om teruggebeld te worden. Ik neem zo snel mogelijk en anders uiterlijk binnen een week contact met je op.

Er zal altijd eerst een telefonische pre-intake plaatsvinden. Wanneer uit deze korte telefonische screening blijkt dat Best Practice een passende praktijk lijkt te zijn voor jouw hulpvraag, dan wordt er een intake ingepland. De maximale wachttijd tot een intake wordt geschat op 12 weken. Check de actuele wachttijd op deze website. Omdat Best Practice een eenmanspraktijk is, kan met momenten een aanmeldstop gelden. Ook dat wordt op de website vermeld.

Intake

De intake omvat drie gesprekken van een uur. Het eerste gesprek is een kennismaking en er wordt een algemene vragenlijst afgenomen om de zorgzwaarte te bepalen. Tevens licht ik een aantal belangrijke praktische zaken toe. Afhankelijk van de hulpvraag word je gevraagd om thuis nog enkele vragenlijsten meer in te vullen voorafgaand aan het tweede gesprek.

In het tweede gesprek stel ik verdiepende vragen. Na dit gesprek maak ik de balans op of Best Practice de juiste praktijk is voor behandeling van jouw hulpvraag.

In het derde gesprek wordt vervolgens besproken welke behandeling geadviseerd is. Tijdens de Intake kan alsnog blijken dat een andere praktijk, instelling of therapievorm beter passend is bij jouw klachten. Kan jouw klacht verminderd worden met de kortdurende therapie, die Best Practice biedt, dan maken we behandelafspraken en start de behandeling aansluitend op de intake.

Op verzoek kunnen alle vormen van therapie ook online aangeboden worden. Een combinatie van offline en online behandeling (blended care) is eveneens een mogelijkheid indien dit gewenst of geïndiceerd is.